Găinuşele cu ouăle de aur!

Eu chiar credeam că găinuşele cu ouă de aur sunt personaje de poveste, adică fantastice, adică nu există în REALITATE. Aseară însă m-am convins că există, doar că nu se arată oricui. Trebuie să te califici ca să le poţi vedea şi vor să le convingi că ştii să ai grijă de ele, înainte să te lase să faci ceva cu ouăle lor de aur. Ia să vedeti în cele ce urmează!

A, mai era o chestie ca să ţi se arate: să dispui de sămânţă, ca să poţi să contribui la următoarea generaţie de găinuşe, pentru că şi găinile de aur îmbătrânesc.

Chiar sunt un om norocos!  Am avut ocazia să particip la un eveniment plin de energie. Alin T. Băiescu şi-a lansat cea mai recentă carte: Pastila de ASIGUREZĂ & AFACEREZĂ (http://alinbaiescu.ro/). Totul a fost impecabil! De la locaţie (Cărtureşti Verona), vorbitori şi fursecuri până la invitaţi şi fotograf. Norocos om, Alin!

Apropo de noroc! Se pare că este direct proporţional cu cât şi cum munceşti! Ştiu treaba asta de la un client pe nume Lucian, care o ştie şi el de la un tip norocos gen ford, gates sau jobs, nu mai ştiu exact care.

Ce anume însă a declanşat în mine dorinţa de a vă spune despre eveniment, a fost discursul unuia dintre vorbitori. Om elegant, inteligent, foarte bun povestitor! Mare Vânzător!

 A început cu o întrebare:

Ce facem atunci când nu facem nimic?

Eu am un moment al zilei, mai spre final, când fac o analiză fulger şi sunt destule ocaziile în care concluzionez că ceea ce am făcut în ziua respectivă se poate încadra la categoria NIMIC.   Culmea e că sunt şi obosit.

E normal, doar am consumat energie şi resurse cu anumite activităţi. Nu şţiu ce înseamnă NIMIC pentru el, dar pentru mine înseamnă acele activităţi care aduc o valoare MICă vieţii mele, pe o anumită unitate de timp.

Pentru mine valoarea este dată de impactul activităţii în obiectivele personale. E posibil să fie la fel şi pentru vorbitorul de mai sus.

Când era copil, Vorbitorul a aflat despre conceptul de RENTIER, dintr-o carte scrisă de Balzac. Ce i-a plăcut la rentierul lui Balzac era că acesta primea o sumă frumuşică în fiecare lună, fără să facă NIMIC (adică fără să muncească) şi îşi petrecea timpul, invitat fiind, la tot felul de sindrofii, petreceri şi alte asemenea evenimente (seri de lectură, că încă nu apăruseră aparatele de însigurat de tip televizor, calculator, smartfon, etc.). N-am fost pe fază şi nici nu se cădea, dar mi-ar fi plăcut să întreb câţi ani avea rentierul şi dacă era căsătorit.

Oricum Vorbitorul a declarat că se antrenează în fiecare zi ca să devină cel mai bun la a NU FACE NIMIC. Şi asta nu înseamnă că nu vrea să muncească ci vrea să devină RENTIER (cel puţin aşa am înţeles eu).

Tot pentru bunăstarea mea ar fi fost util să aflu din CE s-a constituit renta RENTIERULUI balzacian? O fi fost vreo moşie cu holde şi livezi, vreo moară, vreo pădure sau vreo mină de diamante ceva. Binenţeles că erau administrate de vreun arendaş harnic, care cu siguranţă că punea şi el ceva deoparte… Sau, cine ştie, poate chiar avea o crescătorie de găinuşe cu ouă de aur! Dacă or exista găinuşe cu ouă de aur.

Vorbitorul ne-a dezvăluit şi o parte din ceea ce face ca să devină RENTIER. Dacă n-aş fi ştiut despre ce este vorba (construieşte încă o afacere pe lângă cea care l-a făcut foarte cunoscut) mi s-ar fi părut ciudat. Ne-a zis că ţine cont de sfatul a doi mentori (http://www.johnmaxwell.com/ şi http://www.jimdornansjourney.com/ ) şi trăieşte respectând LEGEA CELOR CINCI: să faci zilnic acele cinci cele mai importante (aceleaşi) activităţi, care te duc acolo unde îţi doreşti să ajungi.

Ne-a convins cu un exerciţiu de imaginaţie: dacă ai vrea să tai un copac şi în fiecare zi ai da cinci lovituri de topor, în acelaşi loc, oare ce s-ar intampla într-un final ?

Nu mai ştiu exact care sunt cele cinci activităţi/acţiuni pe care le face zilnic, dar ne-a spus ca face cinci, zilnic, ca să le poată spune şi celor din jur că le face zilnic. Am reţinut însă trei dintre ele, care mi s-ar potrivi perfect: sport, legume-fructe, lectură şi audiobookuri (asta e dezvoltarea personală) cu mesaj pozitiv.

Mă gândesc la încă două sau cine ştie, poate că eu o să trăiesc după legea celor şase…

Bine, bine, dar ce legătură există între ce ne-a spus Vorbitorul şi cea mai recentă carte a lui Alin?

Aş zice mai degrabă că este vorba de câteva învăţături care îi leagă pe cei doi:

  • realizările mari (SCRIITOR şi RENTIER) se obţin prin acţiuni MICi, realizate ZILNIC.
  • dacă vrei să ai succes în vânzări, mai întâi trebuie să pregăteşti terenul. Cine n-ar vrea să fie RENTIER? Cine n-ar vrea să se instruiască cu un TRAINER cunoscut ca fiind de success?
  • soarele şi ploaia sunt foarte bune, dacă vin la timpul potrivit şi numai atâta timp cât este nevoie.
  • are sens să pregăteşti terenul, numai dacă pui şi sămânţa
  • acţiunile potrivite sunt determinate de decizii potrivite şi de sincronizare

În altă ordine de idei, as vrea să ştiţi că eu am câteva găinuşe cu ouă de aur, dar nu ştiam că sunt găinuşe. Eu chiar credeam că trebuie să aibă corp de găinuşe. Numai că ele au alte forme, mai degrabă energetice şi arată ba ca o afacere în asigurări, ba seamănă cu câţiva prieteni care mă laudă în piaţa că aş fi un trainer bun. A, şi mai am una foarte specială care îmi dă ouă cu iubire şi susţinere, chiar şi atunci când parcă n-aş merita să le primesc.

Acuma, că mi-am dat seama de găinuşele mele, să fac bine să le însămânţez zilnic, că altfel cum să iasă ouă de aur, din care să se nască alte găinuşe. Tot de aur.

Cocoşel mic ce sunt!

 

Textul pentru promovare:

Dragă Cititorule,

Ai aici un articol despre ouă. Nu cele de Paşti, deşi s-ar potrivi, ci cele de aur, la care ne gândim cu toţii în fiecare zi.

Te rog să primeşti acest articol ca pe un cadou (OU) pe care ţi-l dăruiesc cu ocazia Sărbătorilor Pascale. Este 100% comestibil şi foarte hrănitor.

Dacă simţi nevoia să-mi dai şi tu un cadou de Paşti, trimite acest articol şi prietenilor tăi. Pentru mine ar fi foarte hrănitor.

Sănătate, voie bună şi lumina!

Lupul Creştin